Udfordring: Tør du lave et junk LO?

Scrapbookere kreerer smukke sider til deres albums med perfekte billeder, masser af pynt, den helt rigtige overskrift og tekst,  og hver eneste side skal helst være så bedårende at den vil kunne pryde væggen i selv den pæneste stue.

Layouts i glas og ramme - nu mangler jeg bare en pæn stue.

Og det lægger et skide stort pres på scrapbookeren. Man startede måske på hobbyen for at dokumentere sit liv og dagligdag, eller man søgte en måde at være kreativ på, men efterhånden lægger man et kæmpe pres på sig selv, om at alt hvad man laver skal være smukt og perfekt. Og man bliver indhentet af den dårlige samvittighed, for man har jo også lige den der fødselsdag eller skovtur man burde nå at scrappe, og man ærgrer sig over at de billeder man tog juleaften ikke er perfekte fordi man zoomede for langt ind eller børnenes tøj ikke matcher gavepapiret. Man køber sig fattig i scrapprodukter man aldrig får brugt op, og man smider billetter, selskabssange og søde noter ud selvom de vil være sjove at have i scrapbøgerne, men de er for svære at få til at se pæne ud mellem Prima blomster og mønsterpapir.

Det må være tid til en scrapbooking reformation! Lad os huske tilbage på hvad scrapbooking oprindeligt var: En skrapbog var en simpel bog hvor man limede mindeting ind i. Avisudklip, fotos, billetter osv. Og man skrev måske lidt, og hvis det var helt vildt tegnede man lidt kruseduller. Forestil jer at få fingre i sådan en gammel gulnet skrapbog fra jeres oldemor. Hvor ville det være fedt at læse om hendes gamle minder og se gamle billeder….

Min mormors scrapbog

Min mormors scrapbog

Og forestil jer så at et af jeres oldebørn skulle få fingre i jeres moderne scrapbøger en dag. Albummerne må transporteres til dem på en trillebør og indeholder 1% billeder og 99% scrapbooking-produkter. Bevares, de er virkelig smukke, men jeres oldebarn kan ikke hænge alle jeres Layouts op på væggen, hun havde nok været tilfredse med 4 af den slags kunststykker. Det hun virkelig er interesseret i er historien. Men den fik man vist ikke lige skrevet ned, for ens håndskrift var ikke pæn nok, og det er også flottere hvis der kun er en overskrift. Sådan ser alle Layoutsene i bladene jo ud. Og fint skal det være…

Derfor synes jeg det er spændende når noget af det hotteste indenfor scrapbooking lige nu er art journals og junk journals. I art journals kan man få lov at lege med sin kreativitet uden at det behøver at være perfekt og vise-frem-værdigt. Og i junk journals er det pludselig blevet legalt at gemme alle de gamle busbiletter og det uskarpe billede af dine tånegle og børnenes gækkebreve. Man “smasher” det bare ind i en bog og tegner en krusedulle ved siden af ligesom man gjorde i gamle dage. Og der er stadig plads til en rest mønsterpapir og lidt bling, hvis man er afhængig af den slags.

Men de fleste har alligevel deres scrapbøger og deres art/junk journals strengt adskilt. Måske sniger der sig lidt vild splattermaling ind på et LO en gang imellem, men tør du tage skridtet fuldt ud og lave et ægte junk LO og sætte ind i dit fine scrapalbum? Jeg forestiller mig en side af brunt kraftpapir hvor man bare limer noter/udklip/biletter ind og skriver med håndskrift lidt om hvad det er og betyder for dig? Det bør maks tage 5 minutter. Hvis du tør, så skriv en kommentar gerne med et link til dit junk LO.

Reklamer

Om Annarella

Don't worry, be happy :-)
Dette indlæg blev udgivet i Kreativitet og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Et svar til Udfordring: Tør du lave et junk LO?

  1. Anni Cathrine Hansen siger:

    Hvor var det bare befriende at læse dit indlæg om scrapbooking. Jeg er mor til to voksne børn og vil til at lave bøger til dem om deres liv – men hvor er det da indviklet alt det man skal og må – jeg havde tænkt mig at bruge udklip fra ugeblade og skrive tekster om hvad jeg kan huske uden at tage hensyn til om det er perfekt og om tingene er syrefri og uden at bruge dyre ting fra butikker. Tak – nu glæder jeg mig til at komme i gang 🙂
    Venlig hilsen
    Anni Hansen

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s